Gebruikt u nog schadelijke koudemiddelen?

Gebruikt u nog schadelijke koudemiddelen?

Draait uw koelsysteem nog op R22 of een mengsel dat R22 bevat, zoals R402, R403, R408 of R409? Sinds 1 januari 2015 is het gebruik van deze gassen bij wet verboden, omdat ze enorm schadelijk zijn voor het milieu. Ook in geval van een lekkage of reparatie mag R22 niet meer gebruikt worden. Wat kunt u doen om weer te voldoen aan de regelgeving?

Vernieuwen of retrofit

Als uw systeem nog op R22 draait heeft u 2 opties:

  1. Het systeem wordt vernieuwd (dit heeft de voorkeur)
  2. Het systeem krijgt een retrofit waarbij een alternatief koudemiddel wordt toegepast (er kan geen garantie worden gegeven op het systeem)

Het uitgangspunt bij al onze werkzaamheden is de klant weer zo snel mogelijk operationeel te laten zijn. Welke optie u ook kiest, onze gecertificeerde koelmonteurs zorgen voor een minimale downtime. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Onderhoudscontract

Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw koelsystemen altijd goed onderhouden zijn? Dan is een onderhoudscontract misschien wel wat voor u! Klanten met een onderhoudscontract krijgen jaarlijks een complete onderhoudsbeurt waarbij ook de filters, verdampers en compressoren worden gecontroleerd. Desgewenst kan het dekkingsniveau van een servicecontract op landelijk, Europees of internationaal zijn.

Voor meer informatie over de R22 wetgeving en onderhoudscontracten, kunt u contact opnemen met onze sales afdeling via sales@nrcooling.com

 

 

Neem contact op!

Neem contact op!

Meer weten over ons?

Meer weten over ons?