Een moment van reflectie

NR Cooling Services, een moment van reflectie

Anno 2021 kijk ik terug naar wat er is gepasseerd in het bestaan van dit mooie bedrijf. Het jaar 2021 staat in het teken van het 50 jarig bestaan van de merknaam NR Koeling / NR Cooling Services.

Opgericht in het jaar 1971 werd NR Koeling al snel een gewaardeerde speler in de markt. Op het gebied van koeltechnologie bediende het bedrijf diverse disciplines, zoals klimaatbeheersing, cv techniek, en koeltechniek.

Op vele gebieden kom je het oude NR nog tegen, want een iedere installatie draagt een uniek kenmerk met zich mee. Dit type plaatje geeft aan dat het door ons gebouwd is. Vandaag de dag nemen klanten nog steeds contact met ons op voor service, onderhoud of vernieuwing van deze systemen.

Nu – 50 jaar later – heeft NR Cooling Services een faillissement meegemaakt in juli 2015, een doorstart in juli 2015 en een overname in 2019 door de Salor Spakenburg groep.

Die overname in 2019 kwam op het juiste moment. Deze impuls had het bedrijf keihard nodig om vooruit te kunnen kijken naar de toekomst. Ook hebben we grondig onderzocht waar het beter kan, en wat hierbij nodig was. Acties om de nieuwe koers te kunnen waarborgen zijn dan ook genomen, een mooi voorbeeld hierin is de fusie tussen Heinen & Hopman Ridderkerk en NR Cooling Services. Deze samensmelting van twee bedrijven in het Rotterdamse is niet alleen mooi voor de klanten, maar ook voor het personeel. De gemiddelde leeftijd is enorm gedaald en met ruim 16 monteurs zijn we veel flexibeler voor onze klanten.

NR Cooling Services is een one-stop-shop voor koeltechnische installatie. Van engineering tot installatie en van contractueel onderhoud tot harbour & voyage, ontzorgt NR Cooling Services volledig op het gebied van koeltechniek in de maritieme en industriële koeltechniek.

Ook uniek is onze skid bouw. Als één van de weinige bedrijven kunnen wij de mogelijkheid bieden om de nieuwbouw koelsystemen te testen voordat wij ze naar de klant leveren. Bij deze test kunnen de klanten een afname doen voordat wij deze gaan plaatsen aan boord of op locatie. Zo weet de klant zeker dat de skid voldoet aan de vooraf gestelde eisen.

Wij zijn klaar voor de toekomst. We bieden ons personeel interne opleidingen aan om ze naar een hoger niveau te kunnen tillen. We bieden arbeidsvoorwaarden die passen bij deze tijd, maar ook collegialiteit, passie en loyaliteit voor het vak zijn kernwaarden van dit mooie bedrijf.

Tot ziens bij NR Cooling Services!

Johan Vermoen, Operationeel Manager

Neem contact op

Neem contact op

Meer weten over ons?

Meer weten over ons?