Betonkoeling

INNOVATIE IS
ONZE DRIJFVEER

Betonkoeling is een techniek, waarmee de temperatuur van gestort beton tot een bepaald niveau wordt teruggebracht. Hierbij wordt de kwaliteit van het beton gewaarborgd en kan de bouw vlot worden voortgezet. Het belang van betonkoeling is groot. Beton speelt een cruciale rol in bijna ieder bouwproces. Huizen, bruggen, stuwdammen – zonder beton zouden deze projecten nooit gerealiseerd kunnen worden.

Kleine hoeveelheden beton kunnen eenvoudig worden verwerkt: mixen, storten en wachten tot het beton is uitgehard. Wanneer dit proces op dezelfde wijze wordt toegepast bij grote hoeveelheden beton, gaat dit ten koste van de kwaliteit. Bij het uitharden van beton komt warmte vrij. Als de temperatuur van het beton te hoog wordt tijdens het uitharden, leidt dat tot een broze constructie.

Betonkoeling wordt vooral toegepast in delen van de wereld met een warm klimaat, in projecten waarbij grote hoeveelheden beton worden gebruikt. Maar ook in projecten waarbij er grote temperatuurverschillen ontstaan binnen de betonnen constructie. Als het beton gekoeld wordt vlak voor, tijdens, of na het storten, is men verzekerd van een goede kwaliteit.

Voor ieder project biedt NR Cooling Services de juiste toepassing, waarmee de kwaliteit van het beton is gegarandeerd.

Toepassingen op het gebied van betonkoeling

Spraakmakende projecten

Projecten zoals de verbreding van het Panamakanaal en de bouw
van de hoogste dam ter wereld in Ethiopië, zijn onze uitdagingen.

Wij zoeken koelmonteurs

Let op! Wij zijn verhuisd. Lees meer.